Skip to content Skip to footer

Leraar Stephanie Ringelberg

Hallo

Leraar Yoga

Hoi, ik ben Stephanie Ringelberg en beoefende zo’n 10 jaar Iyengar yoga voordat ik met de 3-jarige lerarenopleiding begon. Tijdens mijn opleiding heb ik in Rotterdam, Breda en Amsterdam trainingen gevolgd. Dit heeft ruimte gegeven aan mijn yoga ontwikkeling.

In Groningen volgde ik mijn eerste lessen, maar ik ben ook naar Moskow en India gereist om workshops te volgen van de grondlegger, Mr. Iyengar, en zijn dochter, Geeta.

Stephanie Ringelberg
Stephanie Ringelberg

gecertificeerd

In de zomer van 2016 heb ik het certificaat behaald waarmee ik officieel mag lesgeven aan beginners volgens de Iyengar yoga methode. Yoga Frans Rotterdam bood mij vlak na mijn afstuderen de kans om de zaterdag yogales te geven. Dit heb ik gedurende ruim 3 jaar met veel plezier gedaan totdat Corona tijden voor veranderingen hebben gezorgd.

Naast lesgeven in de yogastudio heb ik ook “in-company” ervaring opgebouwd door yogalessen te verzorgen op het CBS. Deze lessen gaf ik afwisselend met mijn collega Raymond.
Iyengar yoga vind ik een fijne manier van yoga beoefenen omdat het heel concreet is en je veel kan leren.

Iyengar yoga

Iyengar yoga vind ik een fijne manier van yoga beoefenen omdat het heel concreet is en je veel kan leren.
De fysieke houdingen zijn goed beschreven in deze yoga stijl en er schuilt veel kennis achter de houdingen. Het gaat dan om de manier en volgorde waarop je houdingen kan uitvoeren en wat voor effect dit heeft. Het werken met props geeft veel mogelijkheden om de lessen op maat te maken voor elke yogaleerling. Doordat je op veel verschillende manieren de yogahoudingen kan benaderen, komen er altijd weer leuke nieuwe uitdagingen!